I torsdags tog mamma, jag och F. tåget över till Danmark och storfikade på Perchs Tea Room. Det är ett helt ok alternativ när man inte har tillgång till Londons alla hotell med afternoon tea (även om det är långt ifrån lika bra). Teet serveras en trappa upp i en lokal som skänker lugn åt stressade själar - den får en att känna att man är mycket längre från hetsen på Ströget än bara en tvärgata.
Vi tog "Perchs store ceremoni" vilket innebar sandwichar, scones, bakelser, te och champagne för 195 danska kronor. Teet var fantastiskt gott! Jag drack ett ekologiskt darjeeling, serverat i silverkanna och mamma drack ceylon som faktiskt var ännu godare. Och gott te kan man ju förvänta sig av en av regionens bästa tehandlare.
Sconesen var också underbara, nybakade och varma. De serverades med clotted cream, jordgubbssylt och lemon curd. Jag undrar lite över deras clotted cream, jag. I England är den rätt fast, som cream cheese ungefär, det här påminde mer om vispat smör (vilket jag misstänker att det var).
Sandwicharna får godkänt och det får väl bakelserna också även om jag blev lite besviken. De var väldigt vackra: små rätblock på sockerkaksbotten (?) med mousse och gelé i olika smaker. Men bottnen var inte särskilt god och i den som skulle smaka äpple var det svårt att hitta äpplesmak.
Nåja, helhetsintrycket blir ändå att det här var ett riktigt bra ställe. (Det är dock inte världens bästa ställe att besöka med en bebis. De var snälla mot bebisar, men det var inte direkt någon barnvänlig miljö. Och det är ju helt ok, det finns andra ställen att gå på med bebisar!)
måndag 4 februari 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hej! Har du något tips på ställen i Malmö där man kan äta en härlig dessertbuffé, antingen "bara" eller i samband med lunch? Har letat och letat men inte lyckats hitta nåt! Hälsningar Ann
Hej Ann!
Nej du, jag kan inte komma på att jag sett något sådant ställe i Malmö (typ Steinbrenner och Nyberg i Göteborg), men jag ska hålla ögonen öppna och blogga om jag stöter på något./Hanna
Skicka en kommentar