tisdag 29 januari 2008

Hembakat

Igår och idag har jag bakat släta bullar, sockerkaka och - de blev precis klara - chokladbröd. Och allt blev mer eller mindre misslyckat. Fullt ätbart men inte riktigt bjudbart. Halva sockerkakan blev kvar i formen och eftersom vaniljsockret var slut smakar den inte direkt något. Bullarna är ok om man äter dem nytinade, men annars lite torra. Chokladbröden har jag inte hunnit smaka än, men de ser lite brända ut.

Det känns inte riktigt som jag bakar med omsorg längre. Till viss del kan jag väl skylla på sonen, för det blir lite konstigt med jäsningen om man bakar bullar samtidigt som man lagar mat samtidigt som man försöker hindra F. från att äta upp varenda sladd inom synhåll. Och till viss del handlar det nog om att jag är så himla sugen på resultatet att jag glömmer bort att njuta av själva tillverkningen. Carpe diem, hette det visst.

Inga kommentarer: