måndag 21 januari 2008

Semla från Valhall

Egentligen var det en av de godaste: len grädde, smarrig mandelmassa i en fin bulle. Men så är det ju detta med grädde och mandelmassa ihopblandat - varför, varför, varför?

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej och tack för en trevlig blogg. Googlade lite maa Sydsvenskans "semmelrankning" i lördags och såg vad du skrivit om de goda semlorna från café Valhall på Tessins väg. Att grädden blandas med mandalmassan är ju en del av hypen. Normalt sätt tycker jag att semlor är för tunga och "gräddiga" men pga av hur de görs hos Valhall älskar jag dem! Detsamma kan inte sägas om andra semlor som får höga betyg, t.ex. Tössekonditoriet på Karlavägen i Stockholm.

Hanna sa...

Roligt att du gillar bloggen! Och tack för att du uppmärksammade mig på Sydsvenskans semmeltest. Vi fick inte tidningen i lördags så det hade jag missat (http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1376069/Locket-av-for-Malmos-fastlagsbullar.html).
Jag har faktiskt inte testat Valhalls i år, men det låter ju som att jag borde ta mig dit.